Вести

 • Предности и недостатоци на вентилот за пеперутка

  Предност 1. Удобен и брз е за отворање и затворање, со мала отпорност на течност и лесно ракување. 2. Едноставна структура, мала големина, кратка должина на структурата, мал волумен, мала тежина, погодна за вентил со голем калибар. 3. Може да пренесува кал и да складира најмалку течност во устата на цевката. 4. ...
  Прочитај повеќе
 • Принцип на работа на вентил на пеперутка

  Вентил за пеперутка е еден вид вентил кој користи делови за отворање и затворање на типот на дискот за да ротира околу 90 ° за да се отвори, затвори или регулира средниот проток. Вентилот за пеперутка не е само едноставен по структура, мал по големина, лесен по тежина, мал во потрошувачка на материјал, мал по големина на инсталација, мал по возење ...
  Прочитај повеќе
 • Introduction to gate valve

  Вовед во вентил на портата

  Вентил на портата Вентилите на портите се првенствено дизајнирани за да започнат или да запрат проток, и кога се потребни линеарни протоци и минимални граници на проток. Во употреба, овие вентили се обично целосно отворени или целосно затворени. Откако целосно го отворивте дискот на вентилот на портата, извадете го. Дискот е целосно нацртан ...
  Прочитај повеќе
 • Valve guide

  Вентил за вентили

  Што е вентил? Вентил е механички уред што го контролира протокот и притисокот во системот или процесот. Тие се основните компоненти на гасоводниот систем за пренесување на течност, гас, пареа, кал и сл. Обезбедете различни типови вентили: вентил на портата, вентил за запирање, вентил за приклучок, ...
  Прочитај повеќе
 • Introduction to butterfly valve

  Вовед во вентил за пеперутка

  вентил за пеперутка Вентил за пеперутка е четвртина свртен вртлив вентил за движење што се користи за запирање, регулирање и започнување на протокот. Вентилите на пеперутките се лесни за отворање. Свртете ја рачката 90 ° за целосно затворање или отворање на вентилот. Големите вентили на пеперутките обично се опремени со таканаречен менувач, кој ...
  Прочитај повеќе